Auto Coating aan laten brengen

LAAT UW AUTO COATEN BIJ KARRMANN VOOR DE BESTE KWALITEIT

Één ding is zeker: door te kiezen voor een auto coating kiest u bewust voor een lakverbetering & bescherming van uw auto. Absoluut géén luxe maar noodzaak voor de bescherming van uw auto tegen schadelijke vervuilingsinvloeden van buitenaf en waardebehoud.
Wij bij KARRMANN zijn gespecialiseerd in de autocoatings ter langdurig bescherming van o.a. lak van auto’s. Maar ook velgen, ruiten en interieurs kunnen wij voorzien van een beschermende coating. Ons team van gespecialiseerde professionals voorziet uw wagen van premium coating en laat uw auto er weer uitzien als nieuw!

glascoating

WAAROM EEN AUTOCOATING AAN LATEN BRENGEN?

Het aanbrengen van een coating aan uw auto is een verstandige keuze, want de auto coating biedt maximale bescherming tegen krassen en schade aan uw autolak. De coating vormt een beschermlaag tegen vuil en geeft uw auto een diepe glans. Uw auto is na een professioneel aangebrachte coating beter bestand tegen mogelijke invloeden van buitenaf. Denk aan krassen in de autolak, strooizout en het inbranden van vogelpoep. KARRMANN heeft als lakverbetering & bescherming de SiO2 lakcoatings in het assortiment. Onze Nederlandse partner en tevens fabrikant van de door ons gebruikte lakcoatings verzekerd garantieduur voor een periode van minimaal 3 jaren! (max. 30.000 km per jaar) na aanbrengen van de coating.

GLAS COATING, KERAMISCHE COATING EN NANO COATING

Het verschil tussen de verschillende coatings zit in het opbrengen van het aantal beschermende lagen lakcoating(s):

 • Het aanbrengen van lakcoating 1 laags = GLAScoating (met 3 jaren garantie)
 • Het aanbrengen van lakcoating 2 laags = Keramische coating (met 5 jaren garantie)
 • Het aanbrengen van lakcoating 3 laags = Titanium coating (tot 10 jaren garantie)

De hedendaagse watergedragen autolakken zijn helaas niet altijd bestand tegen alledaagse invloeden van buitenaf. Fabriek af is uw auto niet standaard beschermd tegen deze invloeden. Met onze high performance lakcoatings dragen wij bij KARRMANN bij aan een optimale bescherming van de kwetsbare lak van uw auto. De gegarandeerde eigenschappen van onze coatings zijn als volgt:

 • Uw autolak wordt kras bestendiger
 • Uw autolak wordt wasstraat bestendiger
 • Uw autolak wordt vogelpoep en boomhars bestendiger
 • Uw autolak krijgt hydrofobischere/waterafstotendere eigenschappen
 • Uw autolak wordt glansrijker/voller
 • Uw autolak wordt UV-bestendiger
 • Uw autolak is beter bestand tegen kalkvlekken van hard water
 • Uw autolak is veel makkelijker en eenvoudiger te onderhouden

De investering in een lakcoating hangt grotendeels af van het type auto dat u bezit/rijdt en de door u gewenste lakcoating. Zo kunt u kiezen uit de Glascoating, Keramische coating en/of Titanium coating.

Titanium coating

WAT HOUDT DE BEHANDELING VAN UW AUTO MET EEN VAN ONZE LAKCOATINGS EXACT IN?

Na een intensieve voorreiniging bestaande uit het wassen, clayen, drogen, ontvetten en dus de lak van uw auto ontdoen van eerdere wax- of andersoortig oliën (en eventueel polijsten), wordt de coating uiterst secuur aangebracht op de lak van uw auto.
Vervolgens start het bindings/samensmeltingsproces van de coating met de lak van uw auto. Dit proces wordt geboost middels infrarooddroging. Dit zorgt ervoor dat de toplaag van de coating zodanig hard is dat u na 24 uur met uw auto het verkeer in kunt.
Het volledig uitharden van de coating neemt nog zeker ruim 1 week in beslag. Gedurende deze periode dient u daarom de coating even met rust te laten en is het ten strengste verboden om de coating op uw auto bloot te stellen aan wasstraat of andersoortig chemicaliën.

Na deze periode van uitharding is de lak van uw auto blijvend beschermd en zal het onderhoud van uw auto kinderlijk eenvoudig zijn. De tijd en kosten voor het onderhouden van de lak van uw auto zal aanzienlijk verminderen met een blijvend glanseffect. Beter dan nieuw!

HOE LANG DUURT DE COATING BEHANDELING?

De behandelduur voor het aanbrengen van de lakcoating bedraagt, afhankelijk van de door u gekozen lakcoating, minimaal 2 werkdagen. Tegen een meerprijs kunnen wij u gedurende de behandelperiode van uw auto een huurauto tot uw beschikking stellen.

XPEL

WAT IS GLASCOATING?

Glascoating is een dun vloeistof laagje die we over uw autolak aanbrengen. Een glascoating zorgt ervoor dat de minuscule poriën in uw autolak worden opgevuld. Het behandelde lakoppervlak wordt door de glascoating voorzien van een duurzame, slijtvaste laag. Deze harde laag is glashelder en vrijwel niet waar te nemen met het blote oog. Door het werkzame hoofdbestanddeel in de glascoating, silicumdioxide ontstaat een hydrofobische (waterafstotende) laag op uw autolak. Vuil, vocht, olie en vet hebben geen schijn van kans om zich aan het oppervlak te hechten, waardoor viezigheid op uw auto er gemakkelijk en snel af te spuiten is. Er zijn verschillende soorten merken op de markt om de auto te glas coaten, bij KARRMANN werken we alleen met de beste producten en materialen.

Voordelen Glascoating

 • Vuil- en waterafstotende werking
 • Ongekend diepe glans
 • Bescherming tegen krassen en externe invloeden
 • Uitzonderlijke bescherming
 • Makkelijk zelf te onderhouden
 • Vuil zal minder snel hechten aan uw auto

Nadelen Glascoating

 • Extreem zure of alkalische reinigers tasten de resin in de glascoating aan, met slijtage van de coating als gevolg

WAT IS KERAMISCHE COATING?

Een keramische coating biedt de beste slijtvaste bescherming voor de laklaag van een auto. Een van de voordelen van een keramische coating is dat deze zich direct aan het lakwerk van uw auto hecht, waardoor er geen resin (hars) toegevoegd hoeft te worden aan de coating. Een keramische coating/SiC coating is zichtbaar dikker dan een glascoating/SiO2 coating.

Voordelen keramische coating

 • Kras werend
 • Vuil spoelt direct van de auto bij een regenbui
 • Auto is eenvoudig te reinigen met microvezeldoek en water
 • Duurzame beschermlaag tegen weersinvloeden en schadelijke externe factoren

Nadelen keramische coating

 • Het aanbrengen van een keramische coating vergt kennis en kunde → Laat een keramische coating voor optimale duurzaamheid en kwaliteit altijd door een detailing specialist aanbrengen!
 • Keramische coatings zijn niet opgewassen tegen schade ontstaan door opspattende steentjes op hoge snelheid (steenslag)

WAT IS NANOCOATING?

Om te beginnen is nano afgeleid van het Oudgriekse woord nanos, dat dwerg betekent. Dit geeft al aan dat we met iets kleins te maken hebben. Nanotechnologie houdt zich namelijk bezig met schalen tussen de 0.1 en de 100 nanometer. Om je even voor te stellen, een nanometer is een miljardste meter en 1 nanometer is grofweg 80.000 keer zo klein als de dikte van een menselijke haar. Op microscopisch nivo betekent dit voor de keramische coating dat deze coating ervoor zorgt dat zelfs de kleinste vuildeeltjes “op” het met de keramische coating behandelde oppervlakte blijven liggen, en zich niet kunnen hechten met de lak van de auto.

Nanotechnologie is dus géén merk maar een meeteenheid dat iets zegt over de grootte van de beschermende deeltjes. Hoe fijner de deeltjes des te beter de bescherming. Dankzij de Nano deeltjes is het behandelde oppervlakte krasresistent en afgewerkt met een hoogglans finish toplaag.

Voordelen Nanocoating

 • De hechting aan de ondergrond is op basis van een moleculaire chemische binding is erg sterk en vrijwel permanent
 • Minder ijsvorming op de ruit bij vorst en winterse neerslag
 • Het behandelde oppervlak wordt sterker en is bestand tegen slijtage
 • Silicium producten zijn UV-werend en voorkomen verwering en verkrijting
 • Deigenschappen van behandelde oppervlakten veranderen zodanig dat deze inert worden en dus water-, vuil- en olieafwijzend
 • Easy-to-Clean
 • Nanocoatings zijn milieuvriendelijk, “groen”, en zelfs in de voedingsindustrie toepasbaar

Nadelen Nanocoating

 • Niet bestand tegen agressieve schoonmaakmiddelen

WAT KOST EEN AUTO COATEN BIJ KARRMANN?

Alle door KARRMANN genoemde bedragen zijn inclusief het voorreinigen/bewerken, aanbrengen en het uithardingsproces van de coating maar exclusief eventuele uit te voeren lakcorrecties en/of polijstwerkzaamheden.

Doordat het coaten een NIET terug te draaien bewerking is, is het van belang dat de lak voorafgaand aan het coaten in topstaat is. Eenmaal aangebracht is de coating namelijk zeer moeilijk te verwijderen. Zo ook alle oneffenheden/imperfecties/krassen onder de coating.

Helaas kunnen wij vooraf zonder uw auto te hebben geïnspecteerd, geen prijsopgaaf doen met betrekking tot de kosten voor het polijsten. In de praktijk varieert dit van € 179,00 tot in sommige gevallen waarin de lak van een auto sterk verwaarloosd is tot wel € 499,00. Uiteraard hangt deze investering ook af van uw persoonlijke verwachtingen. Hoe hoger uw wensen en verwachtingen, hoe arbeidsintensiever en kostbaarder het proces.

WAT WIJ DOEN

Géén “standaard”, maar een geheel eigen & unieke auto.

Ferrari-motor
OPTIMALISEREN
Transformeren
TRANSFORMEREN
personaliseren
PERSONALISEREN
Transporteren
TRANSPORTEREN