650 woorden2,5 min leestijd

Auto wassen: Hoe vaak moet ik mijn autowassen?

Hoe vaak moet ik mijn autowassen? Een veel voorkomende vraag in de praktijk van klanten is: hoe vaak moet ik mijn auto (laten) wassen en is in dit kader een reguliere bezoek aan de autowasstraat/wasserette voldoende?

Auto wassen met de hand
is extreem belangrijk voor de lak van uw auto want zodoende ontdoet u het lak van vuil en vet en blijft lak schoon, glanzend en gezond. Regelmatig handwassen van de auto is daarom erg belangrijk.
Zo is wassen ook binnen ons bedrijf ontzettend belangrijk omdat voor een smetteloos eindresultaat, waarbij een auto wordt ontdaan van alle mogelijke vervuiling, een goede handwas/wassing in beginsel onontbeerlijk is.
De vraag is dan ook: is een bezoek van enkele minuten aan de autowasstraat, waarbij zeer agressieve chemicaliën op de auto worden gespoten, te vergelijken met een zeer intensief, uitgebreid en zuurvrije autowas met de hand? Deze keuze moet ieder voorzichzelf maken.

Hoe vaak moet je een auto wassen?

Dit verschilt per bestuurder per auto en uw rijgedrag! Advies van de professionals is wekelijks, maar de algemene regel is: zo vaak als nodig is. Heeft iemand een garage waar de auto in staat bijv.? Dan 1 a 2 x per maand.
Heeft iemand géén garage en staat de auto voortdurend bloot aan invloeden van buitenaf zoals een boomrijke omgeving met heel vogels of langs het treinspoor? Dan absoluut 1 x per week. Alleen zo wordt voorkomen dat al deze invloeden van buiten af (boomhars, vogelpoep, vliegroest etc.etc.) géén blijvende lakschade veroorzaken op uw auto.

Zo vaak als nodig is belangrijk ondanks dat door het frequent wassen van uw auto swirls ontstaan: de in de zon altijd goed zichtbare irritante ronde haarfijne krasjes op de lak van uw auto. Maak niet uit hoe voorzichtig de auto wordt gewassen swirls zijn onvermijdelijk. Afhankelijk van de lakdikte van uw auto, de gebruikte producten bij het wassen van de auto maar ook het gebruikte materiaal zijn swirls op de ene auto beter en/of sneller zichtbaar als op een andere auto. Hier doet u niets aan.
Minder vaak wassen zorgt er alléén voor dat swirls later zichtbaar worden.
Swirls zijn te verwijderen met machinaal polijsten. Polijsten van de lak van uw auto is daarom na een verloop van tijd onvermijdelijk en ook absoluut aan te raden. Ons advies is 4 x per jaar uw auto licht machinaal te laten polijsten om niet alléén vervuiling dat in de autolak zit maar ook swirls te verwijderen, welke zoals gezegd ontstaan bij het wassen van de auto. Meer weten over auto polijsten kosten? Maak snel een afspraak . 

Ook is het verstandig om af en toe even de lak van de auto te controleren/voelen.
Bijvoorbeeld: is de auto 4-5 dagen geleden gewassen en was het droog en gaat het nu een paar dagen achtereen regenen, dan kan het geen kwaad dat er wat zure regen/ vervuild regendruppels op de lak komen. Want per slot van rekening is de lak goed beschermd. In zo’n geval is eens in de 14 dagen auto wassen prima.

Soms heb je ook mensen die vanuit hun beroep, bijvoorbeeld autoverhuur/taxibedrijven/politiewagens , dagelijks hun auto willen laten wassen. Ook dit soort praktijkgevallen komt vaak voor.

Zoals u hierboven hebt kunnen lezen zijn er verschillende variaties/omstandigheden hoe vaak iemand zijn/haar auto moet laten wassen/onderhouden: weersomstandigheden maar ook de behoefte/wens van iemand t.a.v een schone auto.

Advies van Karrmann Autoverzorging:

Bij calamiteiten zoals vogelpoep of boomhars uw auto binnen 2 dagen afspuiten/wassen. Belangerijkste is om het geregeld en op de juiste wijze te laten doen. Kijk ook op https://www.anwb.nl/auto/onderhoud-en-reparatie/onderhoud-doe-het-zelf/wassen-en-poetsen

Voor regulier onderhoud van uw autolak adviseren wij een autowassing van de auto met de hand eens per week.

Geen tijd om de auto zelf te wassen? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder https://karrmann.nl/contact/

Deel dit bericht

GERELATEERDE BERICHTEN

Meer over dit onderwerp.

  • Superhydrofoob. Zelfreinigend. Glashelder. Spijkerhard. Onderzoekers uit Finland en China hebben een zeer waterafstotende, superhydrofoob, coating ontworpen van nanostructuren die tegen een stootje kan. Druppels die op deze coating terechtkomen rollen er vanzelf vanaf en is [...]

  • AUTO DESINFECTEREN! BESCHERM UZELF, UW DIERBAREN EN  UW MEDE- PASSAGIERS TEGEN BESMETTING MET VIRUSSEN EN BACTERIEN! Auto desinfecteren is meer dan ooit een super belangrijk aandachtspunt geworden voor autorijders. Wist U dat de belangrijkste bron [...]

  • Glascoating is lakbescherming op basis van nanotechnologie met minimaal 3 jaar garantie! Wat is glascoating? En wat maakt glascoating anders dan de keramische coating? Wat is nano? Om te beginnen is nano afgeleid van het Oudgriekse woord nanos, [...]

BEN JE OVERTUIGD?

Wil je meer weten of een afspraak maken?
Neem gerust contact op!