813 woorden3,1 min leestijd

Zelfreinigend! Uw auto zelfreinigend? Bestaat dit?

Zelfreinigend! Wat betekent dit precies? Een volledig zelfreinigende auto bestaat dan weliswaar nog niet maar bij Karrmann helpen wij u graag aan een “bijna” zelfreinigende auto!

Een mooie en schone auto rijden willen we allemaal! Wat nu als u simpelweg géén tijd hebt voor het schoonmaken van uw auto?

Zelfreinigend. Bestaat er een product dat ervoor zorgt dat uw auto schoon blijft of sterker nog zichzelf reinigt zonder dat u hier iets voor hoeft te doen oftewel de zichzelf reinigende auto?

Helaas een zelfreinigende auto is nog niet ontwikkeld maar bij Karrmann Autoverzorging komen we er heel dichtbij!

Hoe we dat doen vertellen we hieronder.

Met onze verbazingwekkende SiO2 (silicium) coatings creëren wij een flinterdun glaslaag op de buitenzijde van uw auto welk zorgt voor een vuil- en waterafstotend en dus zelfreinigende auto.

Doordat VUIL en WATER niet kunnen hechten aan uw auto en ieder REGENBUI voldoende is om uw auto op een natuurlijke wijze schoon te houden blijft uw auto ongekend lang schoon. Daarom noemen wij dit dan ook “bijna” zelfreinigend.

De kwetsbare moderne watergedragen autolak
De meest eenvoudige manier om de SiO2 coating (bij Karrmann noemen wij deze de keramische coating) uit te leggen is door het voor te stellen als een soort van tweede huidlaag of wel extra laag van bescherming op de blanke laklaag/top laag van de auto.
Want let wel: Moderne watergedragen autolakken zijn kwetsbaar! Ook de blanke toplaag is een laklaag dat beschermd dient te worden en is dus absoluut niet de beschermlaag af-fabriek voor uw auto!
Sterker nog: af-fabriek maar ook vanaf de merkdealer wordt uw auto niet standaard voorzien van een beschermende laag om de lak van uw auto in optimale staat te houden.

Maar wat te doen als u uw auto in nieuwstaat wilt houden?

Nanotechnologie
De SiO2 (keramische) coating is ontwikkeld in en maakt gebruik van nanotechnologie: de techniek die het mogelijk maakt te werken met deeltjes in de grootte-orde van nanometers (1 nanometer = een miljardste van een meter!!) Voor het menselijk oog onzichtbaar.

U kunt dit het best vergelijken met een voetbal in verhouding tot de aardbol!

Deze nanodeeltjes zijn vele malen kleiner dan vuil of waterdeeltjes.

Doordat deze beschermende nanodeeltjes zo klein zijn, en dus ook kleiner dan de vuildeeltjes op uw auto, sluiten deze deeltjes de lak van uw auto zodanig af dat vuil en ander invloeden van buitenaf niet meer kunnen inwerken in de lak van uw auto. Ook water, een drager van vuil en kalk, hecht niet aan de lak en rolt van de lak van uw auto. Hierdoor blijft de glans van uw auto behouden oftwel het zelfreinigend effect!

Onze 9H keramisch nanocoating is volledig transparant en zoals reeds vermeld niet met het menselijk oog waar te nemen.

Siliciumdioxide
Onze keramische coating wordt geproduceerd op basis van Siliciumdioxide.
Maar wat is Siliciumdioxide?
Siliciumdioxide is een basis grondstof van glas en wordt verwerkt in vele glascoatings. Zo ook in de door ons gebruikte glascoating.
Onze keramische coating bevat echter een veel beter, zelfs heel kostbaar UV-filter, is harder en meer krasvast, houd langer stand op de lak, is sterk hydrofobisch (waterafstotend) en heeft een hogere glansspectrum.
Er bestaat dus wel degelijk een verschil tussen onze keramische coating en in de markt verkrijgbare standaard glascoatings.

Onze keramische coating geeft een warme diepe glans laat metaaldeeltjes/metallic in de lak mooier schitteren in de zon dan een “normale” glascoating.
De ontwikkelingskosten, kwaliteit van de gebruikte grondstoffen en het voortdurend testen van het product in de laboratorium verklaart daarom ook het prijsverschil maar ook de gegarandeerde werking van onze keramische coating!

Waar staat de aanduiding 9H voor?
Harde potloden hebben de letter H en afhankelijk van de hardheid staat er een nummer bij, lopend van H (of 1H) , 2H, 3H tot en met 9H, het hardste potlood.
9H staat bij ons dus voor de hardheid waartegen de coating bestand is. Een 9H potlood kan bij ons geen schade aanbrengen aan de lak van auto. Vandaar ook dat uw auto na het aanbrengen van onze 9H keramische nanocoating krasbestendiger wordt en dus beter betand tegen autowasstraat krassen. Ook is de lak van uw auto beter bestand tegen kalkvlekken, boomhars en vogelpoep.

Onze hoogwaardige keramische coating vormt met behulp van infrarood droging een semi-permanente laag op uw auto, welke met geen mogelijkheid van uw auto is af te wassen dan wel oplost.
Vandaar ook de jarenlange gegarandeerde werking.

Uw auto wordt met behulp van onze coating vuil- en waterafstotend gemaakt zoals geen enkel andere product. Dit zorgt ervoor dat uw auto veel langer mooi blijft met veel langere schoonmaak intervallen. Ook is uw auto veel eenvoudiger te onderhouden qua schoonmaak!
Een gemiddelde schoonmaakbeurt voor uw auto zal niet langer meer duren dan 20 minuten voor een glanzend eindresultaat! Kijk ook op http://www.autolakbeschermen.nl

Vrijblijvende offerte voor uw auto? Klik op de link https://karrmann.nl/contact/voor een maatwerk offerte voor uw auto.

Deel dit bericht

GERELATEERDE BERICHTEN

Meer over dit onderwerp.

  • Superhydrofoob. Zelfreinigend. Glashelder. Spijkerhard. Onderzoekers uit Finland en China hebben een zeer waterafstotende, superhydrofoob, coating ontworpen van nanostructuren die tegen een stootje kan. Druppels die op deze coating terechtkomen rollen er vanzelf vanaf en is [...]

  • AUTO DESINFECTEREN! BESCHERM UZELF, UW DIERBAREN EN  UW MEDE- PASSAGIERS TEGEN BESMETTING MET VIRUSSEN EN BACTERIEN! Auto desinfecteren is meer dan ooit een super belangrijk aandachtspunt geworden voor autorijders. Wist U dat de belangrijkste bron [...]

  • Glascoating is lakbescherming op basis van nanotechnologie met minimaal 3 jaar garantie! Wat is glascoating? En wat maakt glascoating anders dan de keramische coating? Wat is nano? Om te beginnen is nano afgeleid van het Oudgriekse woord nanos, [...]

BEN JE OVERTUIGD?

Wil je meer weten of een afspraak maken?
Neem gerust contact op!