387 woorden1,5 min leestijd

Zo lang mogelijk genieten van je auto

Een auto is een flinke investering waar je uiteraard zo lang mogelijk van wilt genieten. Natuurlijk zit een ongeluk in klein hoekje maar er zijn altijd zaken waar je rekening mee kan houden welke de levensduur van je auto verlengen.

Allereerst is het kwestie van de dashboard lampjes goed in de gaten te houden. Deze branden niet voor niets, dus probeer wanneer er iets gaat branden altijd eerst te overleggen met een expert voordat je doorrijdt. Je zal niet de eerste zijn waarvan de schade veel groter wordt dan aanvankelijk was.

Controleer regelmatig je oliepeil en koelvloeistof. Probeer hier een routine in te vinden zodat dit regelmatig en eigenlijk standaard gebeurt. Let er wel op dat de motor  afgekoeld moet zijn wanneer je deze controleert.

Ook het rijgedrag heeft invloed op de levensduur van een auto. Wanneer de motor van een auto koud is zal deze veel harder slijten. Rij dus eerst rustig totdat de motor op temperatuur is gekomen. Probeer daarnaast te anticiperen op het verkeer zodat je niet onnodig hoeft te remmen, hiermee gaan je remschijven en banden een stuk langer mee.  De bandenspanning kan ook roet in het eten gooien. Wanneer deze te laag is, slijten de banden een stuk sneller.

Ook korte stukjes rijden zijn funest voor een auto. Vooral diesels met een roetfilter. Deze moet om de zoveel tijd geregenereerd worden, dit gebeurt wanneer je met een hoge snelheid rijdt en kan een tijdje duren. Dus kwestie van een langere tijd op de snelweg rijden. Wanneer dit niet gebeurt kan de roetfilter verstopt raken en moet deze vervangen worden, waar een flink prijskaartje aan zit.

Het lakwerk en de carrosserie bepalen de eerste indruk van een auto. Wanneer deze niet goed onderhouden zijn zorgt dit vaak voor een flinke waardedaling, dit terwijl het eigenlijk niet zo veel kost om het te herstellen. Elke auto krijgt wel te maken met vliegjes en uitwerpselen van vogels. Wat veel mensen niet weten is dat deze bijtende zuren bevatten die de lak vernietigen. Deze moeten dus zo snel mogelijk verwijderd worden. Kleine beschadigingen zoals steenslag vallen op het eerste gezicht niet zo snel op, maar wat men vaak niet ziet is wat er onder het lak gebeurt. Plaatwerk ligt helemaal bloot en heeft geen bescherming meer, hierdoor kan roest ontstaan waarna je met flinke reparaties zit.

Deel dit bericht

GERELATEERDE BERICHTEN

Meer over dit onderwerp.

  • Superhydrofoob. Zelfreinigend. Glashelder. Spijkerhard. Onderzoekers uit Finland en China hebben een zeer waterafstotende, superhydrofoob, coating ontworpen van nanostructuren die tegen een stootje kan. Druppels die op deze coating terechtkomen rollen er vanzelf vanaf en is [...]

  • Glascoating is lakbescherming op basis van nanotechnologie met minimaal 3 jaar garantie! Wat is glascoating? En wat maakt glascoating anders dan de keramische coating? Wat is nano? Om te beginnen is nano afgeleid van het Oudgriekse woord nanos, [...]

  • Keramische Coating is lakbescherming op basis van nanotechnologie met minimaal 5 jaar garantie! Wat is de keramische coating? Wat is nano? Om te beginnen is nano afgeleid van het Oudgriekse woord nanos, dat dwerg betekent. Dit geeft al [...]

BEN JE OVERTUIGD?

Wil je meer weten of een afspraak maken?
Neem gerust contact op!