242 woorden0,9 min leestijd

Beslagen ruiten

Naast dat het overige verkeer een verkeerde indruk krijgt bij het zien van een auto met beslagen ramen, is slecht zicht ook nog eens gevaarlijk. Het zicht verslechtert behoorlijk, vandaar dat de politie er ook actief op controleert en flink bestraft.

Een autoraam beslaat door luchtvochtigheid. Wanneer de temperatuur daalt kan de lucht het vocht niet vasthouden waardoor het condenseert. Hierdoor beslaan de ramen.Bij een auto met airco is het vrij makkelijk om dit op te lossen, de airco blaast namelijk zeer droge lucht uit. Vaak hebben auto’s met airco hier ook een knop voor om de ruiten snel te ontwasemen.

Bij auto’s zonder airco is het een stuk lastiger. Het kan helpen om een vochtvreter in de auto te plaatsen en er bestaan ook anti condens sprays. Dit kan helpen, maar de beste oplossing is natuurlijk om de bron aan te pakken. Wanneer er ergens in de auto een opening zit zorgt dit voor vocht in de auto. Ook kan het interieurfilter aan vervanging toe zijn. Het is daarom ook aan te raden om je auto na te laten kijken bij een garage.

Bij Karrmann Autoverzorging kunnen wij het probleem van slecht zicht vrij snel en effectief verhelpen middels ruitcoating.
Nadat de ruiten eerst vetvrij worden gemaakt worden in verschillende stappen een coating aangebracht waardoor beslagen ruiten tot het verleden behoren. Niet voor even maar voor een langere tijd.

Voor meer info over ruitcoating: www.karrmann.nl/contact

Deel dit bericht

GERELATEERDE BERICHTEN

Meer over dit onderwerp.

  • Superhydrofoob. Zelfreinigend. Glashelder. Spijkerhard. Onderzoekers uit Finland en China hebben een zeer waterafstotende, superhydrofoob, coating ontworpen van nanostructuren die tegen een stootje kan. Druppels die op deze coating terechtkomen rollen er vanzelf vanaf en is [...]

  • Glascoating is lakbescherming op basis van nanotechnologie met minimaal 3 jaar garantie! Wat is glascoating? En wat maakt glascoating anders dan de keramische coating? Wat is nano? Om te beginnen is nano afgeleid van het Oudgriekse woord nanos, [...]

  • Keramische Coating is lakbescherming op basis van nanotechnologie met minimaal 5 jaar garantie! Wat is de keramische coating? Wat is nano? Om te beginnen is nano afgeleid van het Oudgriekse woord nanos, dat dwerg betekent. Dit geeft al [...]

BEN JE OVERTUIGD?

Wil je meer weten of een afspraak maken?
Neem gerust contact op!