1021 woorden3,9 min leestijd

Einde lease en het innameprotocol? Voorkom verrassingen!

Einde lease en de auto: Miljoenen Nederlanders hebben er mee te maken.
Aan het einde van uw autoleasetermijn moet u uw leaseauto inleveren bij de auto lease maatschappij volgens het lease-inname-protocol. Elk leasemaatschappij hanteert hierbij de eigen spelregels. Daarbij zijn leasemaatschappijen vaak niet mild in het beoordelen van de schades, omdat vooral aan schades wordt verdiend.

Einde auto lease contract

Iedereen die een leaseauto rijdt of gaat rijden heeft er mee te maken: het einde van de auto lease bij de leasemaatschappij oftewel de einde lease inspectie. Of het nu gaat om leasemaatschappij Alphabet, Athlon, Leaseplan, International Car Lease Holding, Arval, Business Lease Nederland, ALD Automotive, J & T van Mossel Autolease, Terberg Leasing, Multilease of AA lease, bij het einde auto lease contract volgt er een innameproces volgens een innameprotocol.

De inname van de leaseauto gebeurt bij de meeste leasemaatschappijen door externe inspecteurs. De inspecteur zal de leaseauto controleren op schades die tijdens uw leaseperiode zijn veroorzaakt in een speciaal daarvoor ingerichte inname hal met heel veel licht. Bedrijven die einde lease inspecties verrichten voor de lease maatschappijen zijn Macadam en Autoinspectie.nl

Ook is het zo dat iedere deuk of kras op verschillende delen van de leaseauto als aparte schade wordt gezien en dat per geval uw eigen risico van ca. € 150,- per schade in rekening wordt gebracht. Bedrag van de naheffing kan dus aardig oplopen.

Innameprotocol

Wanneer u een leaseauto volgens einde auto lease contract weer moet inleveren wordt deze gecontroleerd op de optische staat volgens het innameprotocol. Leasemaatschappijen controleren bij einde auto lease contract o.a. op:

–          Krassen
–          Velgschade
–          Stoeprandschade
–          Lakschade
–          Lakschade op bumper
–          Deuken
–          Parkeerdeuken
–          Ingebrande vogelpoep
–          Ingewerkte boomhars
–          Ingebrande insectresten
–          Vlekken in interieur
–          Versleten lederen interieur
–          Algehele optische staat auto.

De slechte staat van een auto en het lak worden streng gecontroleerd. Herstelkosten worden allemaal in rekening gebracht en vaak zijn leasemaatschappijen hier niet mild in. Dit heet een naheffing einde auto lease contract. Deze naheffing is volledig voor rekening van de berijder mits deze een regeling heeft met zijn/haar werkgever.

Einde lease inspectie

U bent weliswaar verzekerd voor schade, maar er wordt wel een eigen risico in rekening gebracht. Doordat iedere schade afzonderlijk gerekend wordt kan dit aardig oplopen. Daarom is het altijd goedkoper om een einde lease inspectie door ons te laten uitvoeren. Een leasemaatschappij rekent iedere schade apart van elkaar waardoor de naheffing aardig kan oplopen. Twee krassen op hetzelfde deel worden als twee schades gezien en ook zo doorberekend, terwijl deze vaak tegelijkertijd hersteld kunnen worden. Wij hebben jarenlang ervaring met diverse leasemaatschappijen waardoor wij precies weten op welke punten de einde lease inspectie gecontroleerd wordt door iedere leasemaatschappij. Dit verschilt per leasemaatschappij. Wij hebben van iedere leasemaatschappij een checklist met punten waarop gecontroleerd wordt. Hierdoor weten wij precies wat hersteld moet worden om een naheffing te voorkomen. Hier is zeker geen toestemming voor nodig van de leasemaatschappij. Leaserijders zijn juist verplicht om de leaseauto schoon en schadevrij weer in te leveren. Dit geldt voor alle leasemaatschappijen. Het maakt dus niet uit of het gaat om leasemaatschappij Alphabet, Athlon, Leaseplan, International Car Lease Holding, Arval, Business Lease Nederland, ALD Automotive, Terberg Leasing, Multilease of AA lease.

Naheffing

Wanneer wij een auto hebben gecontroleerd geven wij een hersteladvies hiervoor. Wanneer u besluit om dit advies te volgen en de door ons genoemde punten te laten herstellen garanderen wij dat u geen naheffing krijgt van uw leasemaatschappij. Mocht dit wel zo zijn dan nemen wij deze naheffing voor onze rekening.

Autoschadeherstel doen wij met de SMART Repair autoschadeherstelmethode. SMART Repair is de slimme oplossing voor kleine autoschade. De SMART Repair methodes zijn goed, snel en betaalbaar en dus een prima alternatief voor het traditioneel autoschadebedrijf.

Karrmann SMART Repair

Smart Repair is de slimme oplossing voor kleine schade aan uw auto. Autoschade is vaak duur. De voordelen van Smart Repair ook wel cosmetisch herstel en dus klein schade herstel voor de autogebruiker:

–          One day repair – klaar binnen 1 dag
–          Herstelkosten vallen in 90% binnen eigen risico bedrag
–          Betaalbaar – goedkoper dan autoschadebedrijf
–          Onzichtbaar – behoud van origineel kleur en structuur
–          Geen verhoging no-claim
–          Alles-in-een totaal verzamelfactuur

Voor welke schade is SMART Repair geschikt?

Smart Repair is niet geschikt voor alle soorten autoschade. De volgende klein schade ook wel cosmetisch schade en dus klein schades kunnen hersteld worden met SMART Repair:

–          Parkeerdeuken middels Uitdeuken zonder spuiten
–          Velgschade – Stoeprandschade
–          Bumperschade – Kras op bumper
–          Doffe koplampen
–          Brandgaatjes in autobekleding: velours en stof
–          Scheuren in lederen autobekleding: leer/leder
–          Schade aan kunststof dashboard delen

U bent verplicht om uw leaseauto bij einde auto lease contract schoon en schadevrij weer in te leveren. Dit geldt voor alle leasemaatschappijen. Het maakt niet uit of het nu gaat om leasemaatschappij Alphabet, Athlon, Leaseplan, International Car Lease Holding, Arval, Business Lease Nederland, ALD Automotive, Terberg Leasing, Multilease of AA lease. Naast verhelpen van klein schade, cosmetisch schade en autoschade, kunt u bij Karrmann Autoverzorging ook terecht voor autopoetsen: de Karrmann Autopoetsservice.

Of u nu de berijder bent van een Audi, Bentley, BMW, Ferrari, Tesla, Volkswagen, Seat, Skoda, Mini, Mitsubishi, Mercedes, Porsche, Volvo, Opel, Toyota, Suzuki, Hyundai, Renault, Ford of Nissan als leaserijder zit het venijn vaak in de staart. Laat daarom een einde lease inspectie verrichten bij Karrmann Autoverzorging te Dordrecht alvorens de lease auto in te leveren bij de lease maatschappij.

Staat uw automerk er niet bij of heeft u nog vragen over onze dienstverlening, andere werkzaamheden, een kostenindicatie vooraf of een andere vraag of opmerking? Klik dan hier

https://karrmann.nl/contact

Doe uw zelf een plezier en voorkom een naheffing van uw auto leasemaatschappij. Eeen bezoek aan Karrmann Autoverzorging is altijd de moeite waard!
U krijgt bij deze dienst van ons 100% garantie dat u niet te maken krijgt met een nacalculatie/naheffing, mits u ons advies opvolgt. Mocht het wel het geval zijn, dan betalen wij deze nacalculatie/naheffing!
Meer weten over de einde lease inspectie? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of een kostenbesparende offerte. Wij adviseren u graag.

Deel dit bericht

GERELATEERDE BERICHTEN

Meer over dit onderwerp.

  • Superhydrofoob. Zelfreinigend. Glashelder. Spijkerhard. Onderzoekers uit Finland en China hebben een zeer waterafstotende, superhydrofoob, coating ontworpen van nanostructuren die tegen een stootje kan. Druppels die op deze coating terechtkomen rollen er vanzelf vanaf en is [...]

  • AUTO DESINFECTEREN! BESCHERM UZELF, UW DIERBAREN EN  UW MEDE- PASSAGIERS TEGEN BESMETTING MET VIRUSSEN EN BACTERIEN! Auto desinfecteren is meer dan ooit een super belangrijk aandachtspunt geworden voor autorijders. Wist U dat de belangrijkste bron [...]

  • Glascoating is lakbescherming op basis van nanotechnologie met minimaal 3 jaar garantie! Wat is glascoating? En wat maakt glascoating anders dan de keramische coating? Wat is nano? Om te beginnen is nano afgeleid van het Oudgriekse woord nanos, [...]

BEN JE OVERTUIGD?

Wil je meer weten of een afspraak maken?
Neem gerust contact op!