1049 woorden4 min leestijd

Auto-interieur-reinigen voor gezonde longen?

Auto-interieur-reinigen bij Karrmann Autoverzorging is niet alléén kiezen voor gezonde longen voor u zelf maar ook voor uw (mede)passagiers.
In de auto zit je fijn binnen, veilig achter glas, in frisse lucht van je cabine. Toch? Maar juist daar zit je allesbehalve veilig.
Het verkeer is een feest van fijnstof en andere viezigheid, waar wij doodleuk in rondrijden of -lopen.

Tijdens de spits hangt zo’n beetje elke straat in Nederland vol vieze stoffen. Zichtbaar of onzichtbaar: fijnstof en roet zijn desastreus voor je longen!
In de auto adem je nog meer gevaarlijke stoffen in, dan erbuiten. Veel uitstoot belandt in de in de cabine van de auto, doordat een auto op de smerigste plek rijdt: midden op de weg. Ons advies: reis zo veel mogelijk buiten de spits. De lucht is dan namelijk schoner doordat er minder auto’s zijn. Je hoeft dan bovendien minder lang te wachten bij stoplichten, waardoor je korter in de viezigheid zit.
Wil je gezond blijven, dan kun je beter niet in de auto stappen zou je dan bijna zeggen. Alleen weten we allemaal dat het niet zo eenvoudig is om een gezonder alternatief te vinden. Maar het alternatief is er wel: Periodiek een fris interieur-/ luchtbehandeling bij Karrmann Autoverzorging.

Auto is fijnstofzuiger
De auto beschermt je niet, maar werkt juist als een soort stofzuiger voor gevaarlijk fijnstof.
Het ventilatiesysteem lijkt de ‘frisse’ lucht van buiten te halen. Maar als je op een drukke weg rijdt, blaast het juist de luchtverontreiniging van de auto’s om je heen naar binnen. En dan is die kleine cabine een nadeel. Fijnstofdeeltjes kunnen er niet weg en hopen zich er op. Je zit in feite in een stofzuigerzak vol gevaarlijke stoffen. En juist dat is vooral schadelijk voor de longen van kinderen, omdat die nog in ontwikkeling zijn. Ook hun leervermogen en reactietijden worden door luchtverontreiniging aangetast.

Met een periodiek fris interieur-/luchtbehandeling zorgen wij met behulp van de volgende 3 middelen voor een 100% schoon en fris cabine:

 1. reinigingsmiddel op basis van enzymen
 2. stoom
 3. ionisatie

Reinigingsmiddel op basis van enzymen
Wat is een reinigingsmiddel op basis van enzymen?
Enzymen zijn natuurlijk eiwitten, die worden geproduceerd door gisting. Enzymen reageren met organische verontreinigingen; ze vernietigen elke organische stof en zetten deze om in kleine wateroplosbare resten. Bacteriën nemen de afgebroken resten eenvoudig op. Tijdens het waterzuiveringsproces zorgen deze bacteriën ervoor dat de deeltjes weer natuurlijke bestanddelen worden. Enzymen versnellen de bacteriële activiteit. Dit zorgt voor een extreme mate van dieptewerking. Een reinigingsmiddel op basis van enzymen is in staat hele specifieke, besmettingsgevaarlijk vervuiling als biofilm aan te pakken.

Veilig enzymatisch reinigen
Enzymen worden ten onrechte nog wel eens geschaard onder de noemer bacteriële reinigingsmiddelen. Dat maakt dat er vraagtekens gezet worden bij de veiligheid. Blijven de enzymen ook actief na de reiniging en beïnvloeden ze hierdoor het eindproduct? Reinigingsmiddelen op basis van enzymen hebben een langere werking dan traditionele reinigingsmiddelen. De activiteit van enzymen neemt na twee tot vier uur af. Net als bij traditionele reiniging verwijderen de desinfectie- en naspoelfase alle residuen. Hierdoor is de kwaliteit van het eindproduct niet in het geding.

Enzymatische middelen zijn pH-neutraal. Ten opzichte van de traditionele middelen zijn ze vriendelijker voor gebruikers en materialen. Bijkomend voordeel is het duurzame karakter van enzymen. De bacteriologische activiteit, die cruciaal is voor het afbreken van organische stoffen voor het zuiveren van water, wordt aanzienlijk versneld. Hierdoor is het uitermate geschikt om toe te passen in de voedingsindustrie.

Voordelen enzymatische reinigingsmiddelen:

 • Directe afvalwaterzuivering.
 • 100% biologisch afbreekbaar, waar de EU-wetgeving 70% vereist.
 • Eenvoudige werkwijze.
 • Werkzaam bij moeilijke omstandigheden als lage temperaturen.
 • Besparing van tijd, energie en water (makkelijker afspoelbaar).

Hoe werkt stoomreiniging?
Stoomreinigen is een milieuvriendelijk proces en door gebruik te maken van stoom van hoge temperatuur besparen wij grote hoeveelheden kostbaar drinkwater, daarnaast zorgt de hoge temperatuur voor de ontsmettende werking zonder dat in principe aanvullende middelen benodigd zijn. Bij Karrmann Autoverzorging maken wij gebruik van stoom in combinatie met enzymen. Stoomreiniging is een veilige reinigingsmethode voor bijna elke oppervlakte. Aanvullende reinigingsmiddelen die wij gebruiken voor bijvoorbeeld het schoonmaken van rubbers en kunststof bevatten geen chemische middelen en zijn volledig biologisch afbreekbaar. Dit maakt dat wij staan voor veilige, milieuvriendelijke en grondige reiniging.

Waarom een ionisator? Hoe werkt een ionisator?
Het ioniseren van de ons omringende lucht is een veilige en gezonde manier om de atmosfeer in uw interieur optimaal gezond te houden. Het ionisatieproces is volkomen veilig en heeft een aantal nuttige en positieve effecten. Zowel voor onze lichamelijke als geestelijke gezondheid. Hieronder leggen wij u uit hoe ionisatie werkt en welke ervaringen men er mee heeft opgedaan.

Een ionisator creërt negatieve ionen
Ionen zijn moleculen die een elektrische lading hebben gekregen. Ze worden in de natuur gecreëerd. Iedereen kent het gevoel van over het strand of onder een waterval doorlopen. Dit frisse gevoel komt door de negatieve ionen die op deze locaties in overvloed door het luchtruim zweven. Deze komen in de natuur veel meer voor dan in een huis of kantoorruimte. Negatieve ionen komen ook vaak voor bij onweersbuien. Ze worden dan geactiveerd door de elektriciteit van een bliksemschicht.

Wat zegt de wetenschap
Veel mensen voelen zich vaak beter na een onweersbui, zo constateren wetenschappers. ‘Men voelt zich minder zwaarmoedig’, aldus onderzoeker Michael Terman van de universiteit van Columbia in New York. Hij deed onderzoek onder een aantal mensen met een depressie. Het bleek dat negatieve ionen werken als antidepressivum. Zij het zonder bijwerkingen. Ook uit andere studies en onderzoeken blijkt de positieve effecten van negatieve ionen. In een Zwitsers bedrijf werden ionisatoren geplaatst in 2 kamers. In elke kamer werkten 22 medewerkers. In 1 kamer werd gewerkt met ionisatoren. In de andere kamer werkten mensen die dachten dat ze ook in een kamer met ionisatoren werkten maar deze stonden permanent uitgeschakeld. Na de studie, die 6 maand heeft geduurd, waren er 22 ziektedagen opgenomen door de medewerkers, terwijl in de kamer zonder werkende ionisatoren 64 ziektedagen werden opgenomen.
Tijdens een griep periode werden er in de kamer met werkende ionisatoren 3 dagen ziekteverlof opgenomen terwijl in de kamer zonder werkende ionisatoren 40 ziekteverlof dagen werden opgenomen.

Kortom wilt u ook een gezonder leven in de auto? Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak voor uw auto www.karrmann.nl/contact.

Bron: Quest braintainment editie september 2017 http://www.quest.nl

 

Deel dit bericht

GERELATEERDE BERICHTEN

Meer over dit onderwerp.

 • Superhydrofoob. Zelfreinigend. Glashelder. Spijkerhard. Onderzoekers uit Finland en China hebben een zeer waterafstotende, superhydrofoob, coating ontworpen van nanostructuren die tegen een stootje kan. Druppels die op deze coating terechtkomen rollen er vanzelf vanaf en is [...]

 • AUTO DESINFECTEREN! BESCHERM UZELF, UW DIERBAREN EN  UW MEDE- PASSAGIERS TEGEN BESMETTING MET VIRUSSEN EN BACTERIEN! Auto desinfecteren is meer dan ooit een super belangrijk aandachtspunt geworden voor autorijders. Wist U dat de belangrijkste bron [...]

 • Glascoating is lakbescherming op basis van nanotechnologie met minimaal 3 jaar garantie! Wat is glascoating? En wat maakt glascoating anders dan de keramische coating? Wat is nano? Om te beginnen is nano afgeleid van het Oudgriekse woord nanos, [...]

BEN JE OVERTUIGD?

Wil je meer weten of een afspraak maken?
Neem gerust contact op!