285 woorden1,1 min leestijd

Autowassen is erg belangerijk. Tips voor de doe-het-zelver van KARRMANN Autoverzorging

Winterse weersomstandigheden staan voor de deur. Hoogste tijd om naast het huis ook de auto, met name het lak, een grondige schoonmaakbeurt te geven middels autowassen.
Goed autowassen is erg belangerijk voor het onderhouden van de lak van uw auto. Om u daarbij op weg te helpen geven wij u enkele tips voor het wassen van uw auto om met een optimaal verzorgde auto de winterse weersomstandigheden tegemoet te rijden. Zonder het milieu te veel te belasten. Het is daarom belangerijk om met de juiste producten te werken.

Tip 1. Maak net als Karrmann Autoverzorging gebruik van een biologisch afbreekbare autoshampoo

Deze zijn vaak zeer krachtig en met water te verdunnen. Ook zijn ze gemaakt van natuurlijke en volledig biologisch afbreekbare oppervlakteactieve bestanddelen. Impact op het milieu wordt hierdoor drastisch verminderd.

Tip 2. Gebruik regelmatig autowax

Het gebruik van autowax maakt autowassen makkelijker. Autowax maakt de autolak vuilafstotend, waardoor de auto minder vaak hoeft te worden gewassen. Vaak is een stevige regenbui of lichte sproeibeurt met water voldoende om het meeste vuil te verwijderen.

Tip 3. Parkeer de auto binnen

Parkeer de auto zo vaak mogelijk binnen of onder de carport. Auto wordt op deze manier minder snel vuil, en zijn er dus minder wasbeurten nodig.

Tip 4. Let op het Duurzaam Autowassen-label

Autowassen bij een professionele autowasgelegenheid is veel duurzamer dan het wassen op straat. Sinds 2013 bestaat het Duurzaam Autowassen-label.
Vergewis u ervan dat u uitsluitend zaken doet met een bedrijf dat deze Duurzaam Autowassen-label heeft. Voor uw portemonnee en het milieu!

Het autolakonderhoud van uw auto toch liever door een professioneel bedrijf laten doen onder het genot van een kopje koffie in een aangename wachtruimte? Wij zijn u graag van dienst  https://karrmann.nl/contact/

 

 

Deel dit bericht

GERELATEERDE BERICHTEN

Meer over dit onderwerp.

  • Superhydrofoob. Zelfreinigend. Glashelder. Spijkerhard. Onderzoekers uit Finland en China hebben een zeer waterafstotende, superhydrofoob, coating ontworpen van nanostructuren die tegen een stootje kan. Druppels die op deze coating terechtkomen rollen er vanzelf vanaf en is [...]

  • AUTO DESINFECTEREN! BESCHERM UZELF, UW DIERBAREN EN  UW MEDE- PASSAGIERS TEGEN BESMETTING MET VIRUSSEN EN BACTERIEN! Auto desinfecteren is meer dan ooit een super belangrijk aandachtspunt geworden voor autorijders. Wist U dat de belangrijkste bron [...]

  • Glascoating is lakbescherming op basis van nanotechnologie met minimaal 3 jaar garantie! Wat is glascoating? En wat maakt glascoating anders dan de keramische coating? Wat is nano? Om te beginnen is nano afgeleid van het Oudgriekse woord nanos, [...]

BEN JE OVERTUIGD?

Wil je meer weten of een afspraak maken?
Neem gerust contact op!