799 woorden3 min leestijd

Lakbescherming is géén luxe maar noodzaak!

Lakbescherming, in het bijzonder duurzame lakbescherming, is géén luxe maar een noodzakelijk behandeling voor uw auto. Waarom is dit zo belangrijk?

De laklaag van een auto heeft wanneer deze de fabriek verlaat bijna tot géén enkel lakbescherming.

Heel vaak wordt in de praktijk de fout gemaakt door te veronderstellen dat de blanke top laklaag een vorm van lakbescherming is. Dit is pertinent niet het geval! Blanke lak, de naam zegt het al, is ook een vorm van lak dat JUIST beschermd moet worden. Alles wat de blanke top lak laag aantast, tast direct de kleur lak laag aan en leidt tot onherstelbare schade.

Lak wat tegenwoordig op de auto wordt aangebracht is op waterbasis. Veel minder sterk als de conventionele lakken van 10 – 15 jaar geleden qua hardheid en duurzaamheid.

Doordat ook bij de dealer vanuit kostenoverweging bijna tot geen aandacht wordt besteed aan de lakbescherming van de hedendaagse kwetsbare autolak wordt autolak vanaf dag 1 blootgesteld aan gevaren en invloeden van buitenaf. Zaken zoals UV straling, zuren van de wasstraat, uitlaatgassen, saharazand, strooizout, vogelpoep en boomhars tasten het lak dagelijks beetje bij beetje aan. Met als gevolg dat beetje bij beetje de blanke autolak laag slijt en de auto de glans en “bescherming van de eerste dag” verliest. Worst case scenario: vervuiling van buitenaf tast lak onherstelbaar aan.

Een duurzame en adequate coating is daarom absoluut geen overbodige luxe “behandeling”.

Wat is het verschil tussen de coatings?

De coatings welke wij aanbieden hebben verschillende eigenschappen welke de lak beschermen.

Deze eigenschappen maken dat de coatings verschillen op:

  1. Duurzaamheid (hoe lang doet het zijn werk)
  2. Bescherming (welke bescherming bied het)
  3. Krasvastheid (hoe sterk is het)
  4. en Glans (optische waarneembare kenmerk)

Dit komt door de chemische eigenschappen van de coatings, doordat deze bijvoorbeeld verschillen qua molecuulgrootte = grootte van de beschermende deeltjes. Dit verschil is het best uitteleggen in door bijvoorbeeld een vloeibaar goed, bijv. olie, te vergelijken met zand. Zand op haar beurt weer te vergelijken met bijvoorbeeld koffieboontjes. Koffieboontjes met knikkers.

Hierdoor kan bijvoorbeeld de keramische coating veel beter hechten aan het lak dan de PTFE coating. In principe zijn de glas coating en keramische coating beiden een keramische coating, deze zijn in essentie beiden gemaakt van hetzelfde bestandsdeel als glas. Het verschil wat er echter in zit is dat de glascoating gebruik maakt van andere oplosmiddelen en meer verdund is dan keramische coating. Keramische coating is minder vloeibaar. Hierdoor vergt een Glascoating een lagere investering, maar met nog steeds uitstekende lakbescherming.

Waarom zijn de coatings zo duur en waardoor wordt het prijsverschil tussen de coating bepaald?

Op korte termijn lijken de kosten voor coatings erg hoog, echter zijn deze op lange termijn een fractie van de prijs van wat het zou kosten om een auto zonder coating in dezelfde staat te houden. Lakbescherming met een coating is veel meer dan een standaard autopoetsbehandeling, het is een investering!!

Het prijsverschil tussen de coatings is te bepalen door het product zelf. Naast dat de inkoopwaarde verschilt, zit er ook verschil in arbeid. Zo zijn de keramische coatings zeer lastig aan te brengen en moeten/mogen deze uitsluitend door ervaren autoverzorgers worden aangebracht. Dit vergt daarom dan ook een hele intensieve en tijdrovende opleiding.

Waarom zou ik kiezen voor een coating bij jullie en niet elders?

Wij zijn ons ervan bewust dat het voor klanten vaak lastig is om de kwaliteit van een behandeling te beoordelen, zo ook van een kostbare coating. Klanten weten vaak niet wat er verwacht mag worden van een behandeling. Een beschermingscoating in welke vorm dan ook, is op geen enkel manier te vergelijken met een standaard autopoetsbehandeling.

In de eerste plaats draait alles om goede, heldere en vrijblijvende informatie vooraf. Niets moet!

Ten tweede is onze goede naam en reputatie ons op langer termijn veel meer waard dan het “verkopen” van een behandeling. Wij zijn veel meer gebaat bij ambassadeurs! Bovendien laat een goede behandeling en de door ons gebruikte producten zijn waarde voornamelijk op lange termijn zien!!

Ten derde brengen onze dagelijkse werkzaamheden met zich mee, dat wij dag in dag uit ervaring opdoen met de verschillende verkrijgbare producten in de markt. Zo zijn wij in staat om de best verkrijgbare producten te selecteren voor onze klanten.

Het feit dat wij voortdurend op zoek zijn naar het allerbeste brengt tot slot met zich mee dat wij geen enkel waarde hechten aan de WC eend verhalen (wij van WC eend adviseren WC eend) en ons niet binden aan 1 enkel merk en onze eigen productlijn zorgvuldig uitkiezen. Zo ook met coatings. Kijk ook op http://www.autolakbeschermen.nl

Wij verkopen géén merken, maar bieden duurzame oplossingen.

Wilt u meer informatie over de verschillende soorten lakbescherming? Kijk op www.karrmann.nl of bel ons gerust op: 078-7370373. WhatsApp mag ook: 06-23 01 91 93. Kijk ook op http://www.autopoetsendordrecht.nl

Deel dit bericht

GERELATEERDE BERICHTEN

Meer over dit onderwerp.

  • Superhydrofoob. Zelfreinigend. Glashelder. Spijkerhard. Onderzoekers uit Finland en China hebben een zeer waterafstotende, superhydrofoob, coating ontworpen van nanostructuren die tegen een stootje kan. Druppels die op deze coating terechtkomen rollen er vanzelf vanaf en is [...]

  • AUTO DESINFECTEREN! BESCHERM UZELF, UW DIERBAREN EN  UW MEDE- PASSAGIERS TEGEN BESMETTING MET VIRUSSEN EN BACTERIEN! Auto desinfecteren is meer dan ooit een super belangrijk aandachtspunt geworden voor autorijders. Wist U dat de belangrijkste bron [...]

  • Glascoating is lakbescherming op basis van nanotechnologie met minimaal 3 jaar garantie! Wat is glascoating? En wat maakt glascoating anders dan de keramische coating? Wat is nano? Om te beginnen is nano afgeleid van het Oudgriekse woord nanos, [...]

BEN JE OVERTUIGD?

Wil je meer weten of een afspraak maken?
Neem gerust contact op!